Gebr. E. & W. Valstar B.V. 

      

           Gebr. E.  &  W.  Valstar B.V.  
Per jaar worden er bijna 1.5 miljoen kilo paprika’s van topkwaliteit geoogst op ons bedrijf dat een oppervlakte van 34.500 m2 heeft. Deze paprika’s worden via de telersvereniging Oxin-Growers verhandeld. Dagelijks proberen we met grote zorg voor het milieu en de mens op een voedselveilige wijze ons product te telen. We zijn vanzelfsprekend gecertificeerd volgens de zware normen van TESCO, Field to Fork en GlobalCap (Good Agricultural Practice) en GlobalGrasp.     

Hiermee voldoen we aan de strenge eisen welke de supermarktketens met betrekking tot voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit voorschrijven. Zo weet u als afnemer én consument dat wij ons product op zeer veilige Wijze met de grootste zorg én 100% mileubewust hebben geteeld.

De planten, die voorheen altijd in teeltgoten op de grond werden geteeld, werden in de nieuwe kas op heuphoogte geteeld op zgn. hangende teeltgoten. Ook werd de buisrail afstand vergroot naar “hart op hart” 80 cm. Hierdoor hebben we een goede stabiele en veilige omgeving gecreeërd voor het werken op hoogte.

De paprika wordt nog steeds handmatig geoogst door een medewerker. Deze doet de paprika in een oogstwagen die op de buisrail kar in het pad meerijdt. Als de oogstwagen vol is, wordt deze door de medewerker op het betonpad geplaatst. In het betonpad is een inductielijn gefreesd, deze zorgt er voor dat de oogstwagen automatisch naar de schuur rijdt. De oogstwagen wordt op de weegbrug geplaatst en met een lift in de buffer geplaatst en op een later tijstip gesorteerd. Als de sorteermachine aan is met sorteren en een nieuwe oogstkar kan lossen worden de paprika’s direct gelost in de sorteermachine.

De sorteermachine met 23 uitgangen kan op maat, grote, kleur en gewicht sorteren. De machine kan indien gewenst ook ingesteld worden op tellen zodat er een geteld aantal paprika’s van een bepaalde grote of gewicht wordt gesorteerd. 

De gesorteerde paprika’s worden onder de sorteermachine door richting 3 rollerbanden gestuurd. Op deze rollerband wordt de doos of kist nog voorzien van een sticker met de benodigde verkoopinformatie waaronder een QR code met ons Global Cap certificaat. De pallatiseerder bundelt de gesorteerde paprika’s per maatsortering.

De pallets met verkoopklaar product worden hierna of rechtstreeks afgehaald door een klant van de afnemer of door ons naar de afnemer gebracht.

Veel van ons product wordt geëxporteerd naar Engeland of Duitsland. 

 

Wij zijn trouwe klanten, we gaan ervoor om langdurig contact met een bedrijf te hebben. 

Een goed bedrijf kun je niet alleen draaiend houden, je hebt altijd mensen nodig die meedenken op vele fronten.

Zo hebben we al zo lang we ons kunnen herinneren dezelfde plantenkweker, onze accountant gaat net zo ver met ons terug en zo geldt dat voor veel van onze zakelijke contacten.

We noemen ze dan ook graag, want alleen komt je ver, maar samen kom je verder……